Featured

Surullinen tarina, joka sai suunnan kohti valoa

Onneton äiti

Kaikkein koskettavimpia ovat ne avunpyynnöt, joissa ihmiset hakevat apua lapselleen. Näitä on sattunut harvoin kohdalleni, mutta tämä tapaus on jäänyt mieleeni. Toivon tämän myös auttavan muita äitejä tai isiä, joilla on tuska lapsensa hyvinvoinnin kannalta tärkeistä ratkaisuista.

Äiti soitti minulle pari vuotta sitten. Ensimmäinen kysymys, jonka hän esitti, oli ”Onko mieheni syyllinen?” Se oli aika pysyttävä hetki. Kysyin ”Syyllinen mihin?” Ensiksi tuli mieleeni aviorikos, mutta se poistui mielestäni, ja arvasin, että jostakin muusta on kysymys. Äiti jatkoi kertomalla, että hänen aviomiestään on syytetty heidän yhteiseen lapseensa kohdistuneesta väkivallasta. Kuuntelin rauhassa naisen puhetta, kun hän puhui itselleen hyvin kipeästä asiasta, josta ei ollut aikaisemmin tiennyt mitään. Hänen mielensä oli torjunut asian, koska se oli niin traumaattinen. Lisäksi naisen häpeä oli valtava, eikä hän uskaltanut puhua avoimesti oman paikkakuntansa auttavien tahojen kanssa, koska hän pelkäsi leimautuvansa itsekin huonoksi ihmiseksi.

Rauhoittaminen

Tärkein asia, mitä ensimmäiseksi teen jokaisen asiakkaan kanssa on rauhoittaminen. Ohjaan asiakasta keskittymään syvään hengitykseen ja keskittymään itseensä. Tein alkurentoutuksen tälle naiselle, koska näin, että hän oli vuosia ollut hyvin kuormittunut. Hän oli ollut pitkään huolissaan lapsestaan, joka oli hiljainen ja syrjäänvetäytyvä koulussa. Lisäksi opettajat olivat kertoneet huolensa äidille. Mies oli selitellyt kaikki vammat ja mustelmat ”tapaturmiksi”. Nainen oli tehnyt rankkaa työtä kahdessa vuorossa ja tullut usein myöhään illalla kotiin. Siksi hänellä ei ollut kovin hyvää käsitystä siitä, miten mies vietti päivänsä ja iltansa. Vaimo hoiti myös kaikki kotia koskevat asiat kuten kaupassa käynnit, ruoanlaiton ja siivouksen. Hän oli käytännössä ympärivuorokauden töissä kotona tai työnantajalla ja sai nukuttua huonosti. Kun miehen rikossyyte tuli, oli sekin vähäinen uni ollut vielä huonompaa kuin aiemmin.

Sain naisen rauhoittumaan ja kertomaan tilanteestaan, mikä oli parasta hänelle sillä hetkellä. Hän ei ollut kenellekään kertonut sitä, mitä koki häpeän ja epäuskon lisäksi. Hän kysyi monta kertaa, onko mies syyllinen, ja sain joka kerta vastaukseksi ”kyllä”. Eettisesti asiakas on aina tärkein, joten keskityin naisen hyvinvointiin, ja katsomaan sitä, mitä siirtoja hänen on hyvä tehdä. Tässä tapauksessa oli myös terveydenhuollon apu tarpeen ja annoin hänelle useiden auttajatahojen yhteystietoja. Tiesin, että hän tarvitsee lääkinnällistä hoitoa sekä kriisiterapiaa, koska oli ollut läheisessä suhteessa rikoksen tekijään.

Puhdistavaa energiaa ja pyyteetöntä rakkautta

Näkijänä ja energiahoitajana kriisiapu on välillä tärkein asia, johon valitsen hoitomuodoksi puhdistavan energian välityksen. Kehotin naista edelleen rentoutumaan enemmän ja enemmän, kunnes hän oli riittävän rauhallinen, jotta voi ottaa vastaan puhdistavaa energiaa. Hänen auransa oli aivan ohut ja repaleinen sekä hänen energiansa oli tukkeutunut sydämen alapuolella, josta se heijastui selkään, hartioihin sekä koko pään alueelle. Näin usein pitkään jatkunut stressi näkyy ihmisen kehossa ja usein myös kädet ovat raskaat. Välitin puhdistavaa energiaa sydämeen ja koko kehoon sekä pyysin universumin voimaa katkaisemaan ne naisen siteet ja negatiiviset energiat, jotka ovat hänestä vielä kytkettynä mieheen, ja jotka eivät enää palvele naisen ja lapsen hyvinvointia.

Hoidon aikana nainen alkoi heijastamaan valoa, joka oli ollut hänessä, mutta energia oli pitkään lepattanut kaikkialle ympäristöön kuormittavan tilanteen takia. Välitin puhdistavaa energiaa naiselle niin kauan, että näin hänen auransa vahvistuvan. Oli tärkeää saada hänelle turvallinen ja vahva aurakehä, että hän saa torjuttua negatiiviset hyökkäykset, joille hän oli ollut altis.

Lopuksi välitin pyyteetöntä, universaalia rakkautta tälle naiselle ja hänen luvallaan myös hänen lapselleen. Hän oli täynnä valoa ja energiaa ja täysin rauhallinen hoidon jälkeen. Itkuisuus oli lakannut, ja hän uskalsi olla läsnä omassa kehossaan.

Avun pyytäminen ja sen salliminen on ratkaisu moneen pulmaan

Tässäkin asiakaskokemuksessa tuli selvästi esille se, että ihminen pyrkii vaikka viimeisillä voimillaan hoitamaan asiansa itse, koska luottamus muiden apuun on horjunut ehkä lapsuudesta lähtien. Äärimmäisen tuskan kohtaamiseen ja sitä kautta nöyrtymiseen saadakseen apua on askel eheämpään omanlaiseen elämään. Kun ihminen on kokenut paljon torjuntaa ja välinpitämättömyyttä lähes koko elämänsä ajan, niin jopa avun vastaanottaminen voi olla kynnys. Onneksi tässä tapauksessa tämä nainen ja äiti uskalsi ottaa yhteyttä ja pyytää apua sekä myös ottaa sitä vastaan.

Jokainen tekee omat ratkaisunsa ja kantaa niistä myös vastuun.

Katsoin naisen pyynnöstä vielä sitä, tuleeko heidän muuttaa pois paikkakunnalta ja miten lapsen koulun käy. Näin, että he tulevat vielä jonkin aikaa asumaan samassa talossa, ja lapsi saa käydä koulua ilman suuria muutoksia. Kerroin myös, että lapsi tulee saamaan hyvää hoitoa lähialueella. Suosittelin myös energiapuhdistusta kodille, jossa isän huono energia oli vaikuttanut. Näin myös sen, että äiti ja lapsi tulevat muuttamaan toiselle, suuremmalle paikkakunnalle myöhemmin, kun kriisivaihe on takanapäin ja he ovat molemmat valmiimpia astumaan seuraavan askeleen elämässään. Hän kiitti avusta ja neuvoista, eikä kysynyt enää miehestään mitään. Olin kertonut jo alussa naiselle, että poliisitutkinta on Suomessa tarkkaan määriteltyä ja todisteet, joita nainen luetteli olivat riittävät siihen, että äiti ja lapsi saavat olla rauhassa nyt.

Sanoin myös äidille, että ottaa rohkeasti uudelleen yhteyttä ja hakee myös itselleen kriisiapua pahimpaan kuormitukseen alueensa terveydenhuollosta.

Tässä tapauksessa oli tärkeintä rohkaista asiakasta ja keskittää hänen voimavaransa itseensä ja lapseensa. Asiakas tekee kuitenkin omat ratkaisunsa sen hetken parhaalla tiedolla, joten hoitoni ja neuvoni olivat askel tällä polulla. Eettisesti on tärkeintä muistaa asiakkaiden kanssa, että vältän ohjailemasta asiakasta, vaan annan apua ja kulloinkin tarpeenmukaisia vaihtoehtoja, joista asiakas itse valitsee itselleen parhaan tavan toimia.