Featured Posts

Paranna muistia ruokavaliolla

Tiedätkö, mitä tekemistä sillä mitä syöt ,on sen kanssa miten aivot toimivat? Olemme aina tienneet, että se, mitä syömme, vaikuttaa kehoomme ja siihen, miltä näytämme. Tiedemiehet tekevät myös tutkimuksia, jotta he tietäisivät enemmän ja enemmän, siitä miten ruokamme kuluttaa aivojamme. Ja he tulivat siihen päätelmään, että syömämme ruoka vaikuttaa paljon muistiin. Se on vahvistettua tietoa.

Me kaikki tiedämme, että kehomme eivät pidä stressistä lainkaan. Kehomme vapauttaa tulehduksellisia kemikaaleja. Nämä kemikaalit pysäyttävät immuunijärjestelmämme taistelemaan stressiä vastaan ​​tulehduksen kautta. Tulehdus auttaa meitä suojelemaan itseämme sairauksia vastaan ja korjaamaan kehoamme, kun teemme jotain, kuten esim. jos teet itsellesi vahingossa haavan. Se on liitetty autoimmuunisairauksiin, kuten multippeliskleroosi, ahdistuneisuuteen, korkeaan verenpaineeseen ja moneen muuhun.

Mutta me silti hämmästyimme saatuamme tietää, miten tämä kaikki liittyy meidän ruokaamme? Meidän suolistomme auttaa hallitsemaan kehomme immuunivasteita ja tulehdusta. Aivoihin päätyvät tai aivoissa tuotetut suolistohormonit vaikuttavat kognitiivisiin kykyihin. Se on uudenlaisen tiedon ymmärtämistä ja käsittelyä; voit keskittyä tehtävään, jonka kanssa työskentelet. Aivoruoat sisältävät hyvin runsaasti antioksidantteja, hyviä rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne tarjoavat hyvää energiaa ja auttavat kehoa suojaamaan aivosairauksia vastaan. Ravitseva ruoka hyödyttää sekä suolistoa että aivoja. Voimme pitää kehomme ja mielemme kunnossa. Jotkut elintarvikkeet ovat parempia aivoillesi, kuin toiset.

Juo riittävästi vettä: Aivot eivät voineet toimia kunnolla juomatta vettä (kuivuminen) tai juomatta tarpeeksi vettä pitkään. 80% aivoista koostuu vedestä. Joten se on pidettävä mielessä vettä juodessa. Sen pitäisi olla riittävää tehdäkseen vartalosi ja mielesi terveeksi.

Nauti antioksidantteja: Tutkimukset ovat osoittaneet, että antioksidantit, erityisesti mustikat, suojaavat aivoja ja voivat vähentää ikään liittyvien sairauksien vaikutuksia sellaisten sairauksien muodossa, kuten, Alzheimerin tauti ja mielisairaus.

Tumma suklaa sisältää monia luonnollisia stimulantteja, kuten antioksidanttia ja kofeiinia, joka on hyödyllinen keskittymisen ja muistin edistämiseksi. Granaattiomena (sokeriton granaattiomenamehu) on myös hyvä antioksidantin lähde. Tee sisältää myös antioksidanttia. Pieni määrä kofeiinia teessä voi auttaa lisäämään muistia.

Syö terveellisiä rasvoja, pähkinöitä ja täysjyvätuotteita: Pähkinät ja siemenet ovat hyviä E-vitamiinin lähteitä, ja voivat auttaa vähentämään ikään liittyvää kognitiivista heikkenemistä. Täysjyvä elintarvikkeissa edistää sydämen terveyttä. Se antaa energiaa koko keholle, mukaan lukien aivot. Muita ruokavalioon lisättäviä elintarvikkeita ovat hedelmät, vihreät vihannekset ja vähärasvainen proteiini
.
Aivokapasiteetin-lisäravinteet: Ravintoaineiden ja aivojen terveyden välinen yhteys kannattaa tutkia. Ravitseva, hyvin koostettu ruokavalio antaa aivoillemme parhaan mahdollisuuden välttää tauteja. Jos ruokavalio on epätasapainoinen jostain syystä, saatat haluta harkita monivitamiini- ja kivennäislisää sekä omega-3-rasvahappolisää tukemaan ruokavaliota. Jos harkitset lisäravinteita, on parasta keskustella asiasta lääkärisi tai pätevän terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.